Köpa ny bostad – att tänka på

Att köpa en bostad är alltid något som ska tas på största möjliga allvar och aldrig skyndas på i onödan. Ju mer noga du kan vara genom hela processen, desto större chans får du också att undvika otrevliga överraskningar och inte ångra något när allt är färdigt.

Ha inte för höga krav

Att ställa krav på bostaden ska du absolut få göra. Men samtidigt är det viktigt att tänka på vad som är realistiskt och utgå från den faktiska bostadsmarknaden. Ju längre du kan tänka dig flytta för att hitta din drömboende, desto fler krav kan du nog få igenom. Men det finns alltid begränsningar. Tänk mer på bostadens potential och hur du skulle kunna renovera och förändra den för att få vad du är ute efter.

Var noga med besiktningen

Undersökningsplikten är otroligt viktig att ta på allvar när du köper en bostad. Om du hoppar över detta kan du gå miste om rätten att få kompensation om du senare hittar ett dolt fel av ett eller annat slag. Och medan de flesta husköpare är duktiga på att anlita någon att besikta bostaden, görs det i allt för liten utsträckning när det kommer till bostadsrätter.

Gå på visningar och ställ frågor

Att gå på många visningar kommer alltid vara en stor del i bostadsjakten och det är ju både spännande och roligt. Men på visningen ska du vara väldigt noga med att ställa frågor så fort det är något du funderar över. Mäklaren är ju där för att svara på alla dina funderingar och det är något du ska dra nytta av så mycket som möjligt.