Skapa en oas i din trädgård

En del av våra trädgårdar kan kännas lite övergivna eller kala och trista. Men din trädgård är som en sagovärld vilken du kan fylla upp själv med dina egna fantasier och drömmar för en perfekt tillflyktsplats.

En plats där du känner dig både bekväm, till freds och riktigt kan slappna av. Du kan dessutom förena nytta med nöje och blanda vackra plantor och blommor med till exempel bärbuskar eller andra frukt och grönsaksväxter.

Utforma din alldeles egna berså av hopp

Förr var det vanligare med en berså i trädgården där familjer samlade sig för att äta sommarmiddagar eller hålla kalas. Nu är det mer vanligt med utbyggda altaner och terrasser. Varför inte skapa en charmig berså inramad av exempelvis syrenbuskar? De blommar så vackert under försommaren och håller grönskan under hela säsongen vilket täcker bra mot vinden.

Du väljer givetvis själv om du vill ha en lite högre eller lägre syrenhäck. Men till er som söker vindskydd samt lite mysigare effekt kan vi rekommendera en högre häck. Bland buskarna kan du även sätta upp smarta solcellsfacklor eller andra varianter för att få ett härligt ljus under sena kvällar. Det finns mycket att göra med trädgården, köp något passande till din berså för att ge den det där lilla extra.