Allt för ditt kommande altanbygge

När altanbygget börjar närma sig behöver du först göra upp en plan för hur allt ska se ut och vad du ska börja jobba med. Som grund är det rekommenderat att du gjuter plintar för att altanen ska vara stadig. Det är lika bra att göra rätt från början istället för att behöva göra om det senare.

När plintarna är klara är det dags att väga upp balkarna som ska utgöra stommen så att det blir rakt. Ingen vill springa runt eller sitta och äta på en altan som lutar. Du behöver även inhandla allt virke såsom balkar, trall, skruv och eventuella verktyg som du kan tänkas behöva. Det gör du lättast på nätet eftersom du du hittar allt online som du behöver.

Det är en god idé att beställa allt i förväg, på så sätt får du hem allt i god tid innan det är dags för själva byggandet.

Bäst bygga altan på våren

När våren är kommen och minusgraderna är borta, gärna över fem grader på nätterna, då kan du sätta igång. Börjar du tidigare än så när det är för kallt riskerar betongen i plintarna att spricka. Maj månad är ett ypperligt tillfälle att börja bygga altanen på så den är klar lagom till sommarens bravader.