Matcha sminket med kläderna

En vacker helhet är inte bara beroende av kläderna och accessoarerna, utan även vilket smink du väljer att använda. Att matcha sminket med kläderna behöver inte vara allt för svårt, men det finns några punkter som är bra att hålla i åtanke.Har du nyligen köpt dig en ny outfit som du vill använda så snart som möjligt har du kanske även anledning att ta en titt i sminklådan och se om det kanske inte behövs något nytt även här. Och det är av den enkla anledningen att försöka matcha sminket med kläderna.

Fokus på sminket eller kläderna?

Av samma anledning som du inte väljer bara skrikiga plagg och accessoarer till en outfit bör du tänka på att sminket inte ska tävla med kläderna om uppmärksamheten. Med en riktigt iögonfallande outfit kan det därför vara smart att satsa på lite mer diskret smink. Men med en stilren outfit kan du istället experimentera lite extra med sminket.

Allt behöver inte matchas

När du matchar kläder och accessoarer individuellt kan du hitta några riktigt snygga kombinationer. Gör du dock detta med allt märker du nog när du lägger samman allt att det inte fungerar lika bra längre. Då har du nog klivit i fällan att försöka matcha allt i din outfit. Sminket kommer spela en liknande roll i detta och du bör helst vara försiktig med hur exakt du matchar färgerna i sminket med kläderna. Kontraster är något du alltid bör försöka inkludera när du sätter ihop en outfit.

Experimentera och bli bättre

Ju mer du försöker matcha desto mer komplicerat bli hela processen. Men det betyder inte att det blir omöjligt. Mest att du helt enkelt behöver öva för att hitta det som fungerar för dig och dina kläder. Att träna på att få till rätt teknik för appliceringen av sminket och hur du skapar med avancerade effekter kommer vara en stor hjälp på traven i din förmåga att skapa fler intressanta och fungerande kombinationer.