Därför är peeling bra för ansikte och kropp

Att använda peeling på kroppen och i ansiktet är ett sätt att avlägsna döda hudceller. Genom att använda peeling får du en slätare och mjukare hud. Du kan antingen peela din hud mekaniskt med mindre korn eller använda enzym- och syrapeeling.

När du ska hitta bra peelingprodukter är ett tips att handla på nätet, det är både smidigt och enkelt. Fördelarna med att shoppa online är många. Du har bland annat ett större sortiment att välja mellan jämfört med en fysisk butik.

Använd peeling med jämna mellanrum

Hur ofta du ska använda peeling beror helt på din hud och vilken typ av peeling som du använder dig av. Det bästa är att vänta någon dag mellan tillfällena för att huden ska ha en chans att återhämta sig optimalt. Efter att du har gjort en peeling är det en bra idé att använda en hudkräm, speciellt i ansiktet.

Peeling ger huden lyster

Om du använder en kraftigare peeling ska du undvika solen direkt efter. Det är för att huden är extra känslig och solens starka strålar kan skada huden. När du använder peeling får du en fin lyster i huden. Peeling är också fördelaktigt för att stimulera blodcirkulationen och cellförnyelse i huden.