En bra vardagsmakeup

Idag tänkte jag tipsa om hur du enkelt varje dag kan få till en makeup som passar vardagen, som går snabbt och smidigt utan att du behöver slösa mycket tid.

Rengöring

Börja med att rengöra ansiktet. Det är viktigt att både morgon och kväll göra detta för en bra hudvårdsrutin och för att makeupen ska hålla bättre. Använd en rengöringsgel eller kräm, applicer apå ansiktet och svep med lugna drag över ansiktet. Skölj med ljummet vatten. Se till att inte använda produkter som torkar ut din hud, utan använd produkter anpassade för din hudtyp. Det finns nämligen specifika med fokus på antingen normal ny, blandad hy, torr hy eller oljig hy. Avsluta alltid rengöringen med en fuktkräm. Använd gärna en för dag och en annan för natt.

Bas

Nu är det dags att lägga basen i makeupen. Börja med en primer som gör att huden jämnas ut och sminket sitter bättre. Därefter applicera foundation. Mitt tips är att använda en mineralfoundation i puderform då den lättsamt går att applicera med en borste samt innehåller mycket bra för din hud. Jobba in foundationen med stora borsttag.

Ögon

Använd gärna en volymmascara som sitter bra. Applicera några lager, inte för mycket för den vardagliga looken. På underfransarna kan du använda en vattenfast mascara om dina ögon lätt tåras under dagen. Om du vill addera mer fokus till dina ögon kan du lägga en eyeliner längst den övre fransraden.

Bryn

Fyll i med en ögonbrynsfärg och pensel på de ställen du önskar få till formen bättre, eller använd en brynmascara för bästa hållbarhet.

Bronzer och rouge

Lägg lite bronzer under kindbenen, på tinningarna och längst käkbenen och applicera rouge mitt på kinderna. Om du vill ha lite extra glow lägger du en gnutta highlighter på kindbenen.

Fixering

Håll allt på plats genom att avsluta med ett transparent löst puder. Det finns också olika sprayer du kan applicera som gör att sminket håller bättre under dagen.