Få hjälp med fasadrenovering i er bostadsrättsförening

En hel fasad skyddar ditt hus mot både regn och vind. Eftersom fasaden blir påverkad av yttre faktorer behöver ni ibland utföra underhåll. Om det är en skada i fasaden kan fukt lätt tränga in och då skada fasaden ytterligare. Då kan din bostadsrättsförening bli tvungen att utföra en påkostad renovering av hela fasaden

Underhåll din fasad

För att din bostadsrättsförening ska kunna undvika dyra reparationer är det bäst om ni underhåller fasaden kontinuerligt. Hyr istället in en professionell fasadspecialist som kan ta bort all lös puts, för att sedan tunngrunda och lägga på ny puts och murbruk. Med underhåll kan fasaden hålla i flera årtionden framåt.

Undvik fukt

Fasaden på huset måste kunna torka mellan regnskurar. Därför måste ni hålla den ren, men ni måste även se till att stuprör effektivt leder bort vattnet från byggnaden. Se därför till att stuprör och hängrännor är fria från löv och dylikt. Annars blir fasaden ömtålig, eftersom putsen har samlat på sig vatten. Att bara se över era hängrännor och stuprör är en lätt åtgärd som bidrar till att er fasad kommer att hålla mycket längre.

Är din bostadsrättsförening i behov av fasadrenovering? Vill du veta mer om hur renoveringen går till? Läs mer på nätet. Dessutom kan du boka en konsultation för fasaden.