Fixa till din cykel inför sommaren

Sommartid är cykeltid. Det är en period på året där du lätt kan ta dig ut och uppleva naturen från sin bästa sida. Att ge sig ut på en cykelsemester är ett bra sätt att se landet på. Men det är inte bara det en cykel är bra till, utan den är också perfekt för den varma årstidens alla picknickar och andra sociala aktiviteter.

Förberedelser och reparationer

Innan du ger dig ut på tur behöver du dock förbereda din cykel. Det gäller särskilt om du haft den stående utomhus eller köpt en begagnad. Många lämnar in cykeln på reparation vilket kan vara skönt men också är en onödig utgift. Det mesta fixar du nämligen själv enkelt. Delar och annat kan du få tag på genom ett köp på nätet.

Det viktigaste är att kontrollera bromsar, lysen och rörliga delar inklusive växlar. Om de fungerar som de ska kan du gå över till att kontrollera luften i däcken. Pumpa och testcykla, om det läcker luft är det oftast värt att byta slang hellre än att leva med en pyspunka.

Till sist är det dags att tvätta och torka cykeln ordentligt samt smörja kedjan. Om du håller din cykel ren minskar risken att den rostar eller att smuts fastnar på ställen som kan förstöra din cykel.