Kom ihåg vardagsmotionen

Vardagsmotion är något vi alla kan försöka inkludera lite mer av. Även om det inte kommer göra en dramatisk skillnad i ditt liv är det fortfarande något positivt. Och i det långa loppet kan det fortfarande normalisera mer fysiska aktiviteter och göra dig mer benägen att göra fler hälsosamma val.

Cykelpendla till jobbet

Om du inte bor allt för nära eller allt för långt borta från din arbetsplats är cykelpendling ett utmärkt sätt att få in lite mer motion i din vardag. Allt du behöver för att komma igång är en passande pendlarcykel och en bra hjälm. Du kan även börja lite lugnt genom att ta cykel bara till eller från jobbet.

Ta en lunchpromenad

För många är lunchen ett tillfälle att slappna av och koppla bort från arbetet. Men även de som jobbar på kontor eller andra icke fysiskt krävande arbetsplatser, är det väldigt vanligt att bara sitta ned tills lunchen är över. Ett mycket bättre alternativ är att gå ut på en promenad istället. Det är faktiskt något som ger dig mer energi för resten av dagen.

Ta en paus och gör några övningar

Vare sig det handlar om en arbetsdag eller en helg är det väldigt positivt att bara ta en paus från det du håller på med och göra några enkla övningar för att motverka stela leder och muskler. Gör gärna dessa övningar flera gånger om dagen för att få bästa möjliga nytta av dem. Bara några minuter är allt som krävs för att ta dig igenom hela rutinen.