Köp hem ekologiskt te

De flesta produkter hittar du idag i ekologisk version. Även då du handlar te kan du välja att satsa på en mer miljövänlig variant. Kvalitet och produkter utan tillsatser, men trots det med en god smak är något folk idag vill ha.

Varför välja ekologiskt

Du har säkert tidigare hört att många produkter framställs i tredje världen. Teodlingar finns även i sådana länder. Klimatet är annorlunda här vilket ger bättre förutsättningar för odlingarna. Dessutom är vill företag kunna producera så billigt som möjligt.

Genom att välja ett ekologiskt och rättvisemärkt te stöder du företag som tar hand om både människor och miljön. För det är inte enbart miljön som tar skada utav bekämpningsmedel, utan även människorna som arbetar på odlingarna. Även inom EU blir ekologiska produktioner alltmer vanliga.

Tepåse eller löst te

Du kan välja mellan olika varianter av te. Antingen påsar eller löst te. Även om det kan kännas omständligt att hålla på med lös te istället för att använda en bekväm tepåse kan det vara värt det. Det har nämligen visat sig att tepåsar kan innehålla plast. Knappast något du vill ha med i ditt te. Och för dig som vill tänka på miljön är det säkert heller inte ett bra alternativ.