Så får du en unik inredning

Ingen vill att deras hem ska se ut som ett showroom från IKEA. Men vill du undvika detta måste du också göra mer medvetna val i din inredning. Här har vi samlat ett antal tips för hur du kan få en mer unik inredning.

Leta utanför de stora möbel- och inredningsbutikerna

Ett säkert sätt att hitta fler annorlunda objekt att pryda ditt hem med är att helt enkelt börja titta i andra butiker än de absolut största. Det finns en hel del där ute som säljer sina egna kreationer och kan ge dig något som snabbt kommer sticka ut från mängden.

Renovera dina gamla möbler istället för att kasta

De flesta av oss har en del möbler som antingen ligger i ett förråd eller snart kan komma att hamna där. Men så länge de inte är helt trasiga kan du faktiskt få väldigt bra resultat med enklare renoveringsprojekt. Trämöbler är exempelvis väldigt behändiga då en nytt lager färg eller bets i vissa fall kan göra dem som ny igen.

Kreativ användning av väggytor

Väggen är något vi huvudsakligen använder för att hänga upp tavlor eller ställa upp stora möbler som bokhyllor och garderober mot. Men du är bara så begränsad som din fantasi för vad denna yta faktiskt kan göra för ditt hem. Tänk på hur du kan visa upp dig och dina intressen på väggen. Gillar du exempelvis att resa kan du skaffa en fondvägg i form av en karta och fylla i alla länder du besökt.