Tips för dig som planerar en resa

En resa kan kräva en hel del planering om du vill vara säker på att få en trevligt och oproblematisk upplevelse från avresa till hemkomst. Av denna anledning har vi sammanställt ett antal olika tips som kan komma till god användning.

Jämför biljettpriser

För att slippa betala onödigt mycket på själva resan är det varmt rekommenderat att jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Att använd en sajt som Avionero kan vara ett mycket smart val då det även går att få tag på uppgifter som hur priset normalt sett varierar från månad till månad.

Se över reseförsäkringen

Reseförsäkring brukar ofta komma inpackad med en vanlig hemförsäkring. Men det kan fortfarande vara en bra idé att titta vad just din försäkring täcker och inte täcker. Vanligtvis är du täckt i ett viss antal dagar. Men har du planerat en längre vistelse kan du behöva förlänga den genom att höra av dig till ditt försäkringsbolag.

Behöver du några vaccinationer?

Beroende på var du planerar resa kan det vara aktuellt att uppdatera eller fixa några nya vaccinationer. Du kan snabbt och enkelt kolla upp vilka vaccinationer som behövs för din destinationer på Vaccinationsguiden.

Krävs ett visum?

Svenska pass tillhör några av de absolut bästa i världen när det gäller inträde till andra länder utan några uppgifter andra än själva passet. Men det finns fortfarande en del länder där du behöver ett visum för att få komma in. Var noga med att kolla upp detta i god tid då det ibland kan ta ett tag att få ett visum utfärdat.

Effektivisera packningen

Att packa lätt är något du alltid bör göra. Många saker blir så mycket enklare om du inte har mängder med packning att släpa omkring. Tänk på att vad du absolut måste ha med dig och vad du eventuellt kan köpa på plats senare. Om du planerar att ta med dig en del souvenirer eller liknande kan det vara klokt att ta med en enkel tygväska som du kan vika eller rulla ihop och lägga i bagaget din innan du lämnar Sverige.