Vikten av att hålla oss rena

Att dagligen tvätta kroppen är viktigt för den individuella hälsan samt för att minska smittspridning. Att regelbundet tvätta håret, händerna, underlivet och övriga kroppen är viktigt för att undvika att bli sjuk, men även för att lukta gott. Om du inte tvättar dig på flera dagar kommer du att börja lukta illa. Här kan du läsa mer om hur du bäst tvättar dig för att hålla dig frisk.

Tvål, vatten och handsprit

God handhygien är grundläggande för att du ska hålla dig frisk. Genom att tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten minskar du risken för att bli sjuk eller smitta andra. En bra handsprit är ett effektivt sätt att döda bakterier och virus när du inte har tillgång till tvål och vatten. Hos atlassanitizer.com hittar du väldoftande och ekologisk handsprit i fina flaskor. De är perfekta att ta med sig handväskan.

Tvätta dig på rätt sätt

Att det är viktigt att hålla sig ren vet nog de flesta, däremot är det inte alla som har koll på hur de bör tvätta sig. Många tvättar exempelvis händerna alldeles för snabbt och missar områden där bakterier ofta fastnar. Du bör tvätta händerna med rikligt med tvål och vatten samt noggrant tvätta mellan fingrarna och på ovansidan på händerna. Kom ihåg att inte röra ansiktet, munnen eller ögonen med dina händer.