Behöver du juridisk hjälp?

Vi är omringade av lagar och regler i nästan allt vi gör, utan att vi tänker på det. För det första finns våra fyra grundlagar; regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns en rad andra lagar och regler som du måste följa.

Lagar i vardagen

Juridiken en del av vår vardag. Varje gång du rör dig i trafiken följer du (förhoppningsvis) trafikregler. När du handlar mat eller kläder ingår du ett köpeavtal, likaså när du anlitar hantverkare för att renovera huset. Du stöter alltså ofta på en olika konsumentlagar.

Livet består av en mängd händelser och du hanterar ofta vardagsjuridik utan att tänka på det. Du gifter dig, köper hus, anlitar snickare och startar företag. Men det finns tillfällen då du kan behöva juridisk hjälp. Om du blir oense med din anlitade snickare om vad ni har avtalat. Om du vill ge bort en sommarstuga till din systerdotter. Och om du skiljer dig eller förlorar en närstående uppstår ofta en mängd juridiska frågor, inte minst om det är en komplicerad familjesituation.

När du funderar på juridiska frågor av något slag, så kan du vända dig till en jurist. Klicka dig vidare här för att läsa mer.